Patizon

Patizon patří do skupiny tykví. Před tepelnou úpravou určitě oloupejte, neboť pozdější loupání třeba obaleného a osmaženého patizonu nikomu nedoporučuji.

Co můžeme z patizonu uvařit. My vyzkoušely obalit v těstíčku - nebylo to vůbec špatné a ještě jeden recept a to patizon na smetaně.

na cibulce podusíme patizon, zasypeme paprikou a dusíme do změknutí - potom zalijeme zakysanou smetanou s trohou mouky na zahuštění a je hotovo - podáváme s brambůrkem.

Pokud máte rádi kopr, tak jsem ještě objevila jeden recept a to Dušený patizon na smetaně s česnekem a koprem:

Jak na to?

připravte si jeden patizon, česnek dle chuti, trošku citronové šťávy a vinného octa, sůl, pepř bílý, čerstvý, nebo mražený kopr a zakysanou smetanu.

Patizon si oloupejte a nakrájejte na kostičky. V kastrolu podlijeme a chvilku podusíme - pozor opravdu jenom chvilku - aby se z toho nestala kaše. Poté zakápneme citronovou šťávou a vinným octem, osolím a opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trochu kysané smetany - jenom tak, aby se v tom kostičky patizonu rovnoměrně obalily. Poté to celé prohřejeme a odstavíme z ohně a přidáme kopr. Před podáváním nechte chvilku odležet.

Jako přílohu můžete použít třeba plátek masa, nebo brambory, nebo chléb, nebo to prostě jezte jen tak.....

DOBROU CHUŤ!!!


Tvorba webových stránek zdarma Webnode